Bettans Blogg

Bettans Blogg

Om bloggen

Lite tankar och funderingar som dyker upp.

Hundbad

Juli 2012Posted by Bettan Mon, July 23, 2012 14:44:24

Så regnar det i dag igen. Det är 16 grader och mycket blåst. Stackars de som har semester denna sommar och inte kan fara till varmare länder. Men där har de extrem torka och bränder som ju är ännu värre tycker jag.

I går var det uppehåll och lite sol då och då. Vi åkte in till Biltema i Västerås och köpte en ny cykelsadel och sadelskydd med gelé eller vad det heter. Då passade vi på att åka till Hundbadet där. Men vinden låg på mot land och det blåste kraftigt. Rissa tyckte det var för intensiva vågor och nosade bara lite i strandkanten.

Här träffar hon en liten vovve som inte brydde sig om vågorna utan gick rätt ut i dem och hämtade pinnen som husse kastat ut.

Vi åkte till Björnön som ligger precis utanför Västerås. För ca 30-35 år sedan fanns en liten långgrund badplats bortanför Björnöns brygga. Där låg min nu bortgångna väninna, Barbro och jag med våra pojkar, 5 stycken, hela dagarna. Där fanns det inte plats för så många badande och solande människor så vi hade god kontroll på våra ungar i vattnet. Jösses, vad utrustade vi var med mat och dryck. Kylväskorna var fulla med hamburgare, pannkakor, stekta ägg ja, med allt till. Dunkar med saft och vatten. Glass fanns att köpa på serveringen på stora badplatsen. Badmadrasser och bilringar. Kära nån, 2 bilar fullpackade. Jaa, det var tider det.

Dit åkte vi nu. Platsen var fullständigt igenväxt med vass.

Vilken besvikelse att se. Västerås politiker som annars har storhetsvansinne med att tänka och bygga stort och tänker göra en beach vid Lögarängen skiter i denna annars naturliga lilla badplats. Synd och skam att inte bevara och sköta om det som redan finns. Det fanns en väg genom vassen för roddbåtar som öbor från andra öar använder.

Här är inga vågor så Rissa går ut och tittar när pinnen som husse kastar, plumsar i vattnet. Här var det kul så hon far omkring och plaskar.

Blev ingen filmning.

  • Comments(3)//bettan.lojdstrom.se/#post178