Bettans Blogg

Bettans Blogg

Om bloggen

Lite tankar och funderingar som dyker upp.

Tingeling

November 2016Posted by Bettan Tue, November 01, 2016 16:28:18

Åh, vad jag älskade filmerna med Tingeling, Peter Pan och kapten Krook när jag var liten. Biobiljetten kostade 80 öre. Den hade kostat mindre, hur mycket mindre minns jag inte men hade blivit höjd till 80 öre. Vi barn var mycket missnöjda med det.

Om mina föräldrar hade råd kunde jag få 1 krona till lördagen. Då fick jag välja att antingen gå på bio eller köpa tidning. Men jag kunde hitta på allt möjligt för att få ihop lite slantar. Det var tider det... hahaha.

När det var fest i parken, Sportvallen, plockade jag flaskor efter pilsnergubbarna. Minns jag rätt fick jag 15 öre per flaska. Jag handlade ibland åt gamla tanter och farböder och fick en slant för det. Efter skolan var det en pudel som jag rastade en timme nästan varje dag när hundens ägare jobbade. Fick någon krona i veckan för det. Men då var jag 9 år gammal. Min mamma var livrädd för hundar och även katter. Men eftersom hon jobbade i affär hela dagarna så kunde jag ta med vovven hem till mig en stund. Men ägarna tyckte inte om det för hunden skulle ju vara ute så jag fick sparken.

Här har det regnat hela dagen. I norra Västmanland och Dalarna snöar det... brrr... hemska årstid. När jag var barn älskade jag snö. Man längtade efter att få åka skidor och spark.  • Comments(0)//bettan.lojdstrom.se/#post273