Bettans Blogg

Bettans Blogg

Om bloggen

Lite tankar och funderingar som dyker upp.

Jordgubbar på tork

JUNI 2017Posted by Bettan Mon, June 19, 2017 10:10:47

I lördags åkte Torsten och Rickard för att köpa bränsle och olja till grävaren och klipparna. Torsten köpte då jordgubbar för 15: - litern.

Här ligger en del på tork efter att jag sköljt dem. De snoppas och frysas in… häärligt!!! Va då, klart att i helgen ska vi äta en hel del gubbar med vispad grädde. Smaskens, det vattnas i munnen! Våra egna jordgubbar är inte mogna och sedan är det ju inte många plantor heller.

Fixade hushållsbestyren och försökte rensa ogräs och plocka larver från vinbärsbuskarna. Larverna håller på att äta upp alla bladen på de röda och vita vinbären… Tvi!

Vår vän George kom på torsdag förmiddag. Torsten och han skulle till Stockholm för att hämta en kopiator och en stor, tjock, och tung marmorskiva med mera som skulle till Munga fritidsområde mellan Västerås och Sala. Jag och vovvarna fick vara hemma för det fanns inte plats. Tyvärr hade jag då ingen bil hemma men kunde kanske ringa grannen om det behövdes. Rickard åkte efter jobbet hem till sig och kollade posten.

Fredagen, strålande sol och varmt. Hade tänkt grilla en hel fläskfilé men hade inte tid att passa det så det fick bli i ugnen. Efter frukost och de vanliga sysslorna i köket började jag göra i ordning i lilla växthuset. Jag hade på förmiddagen fått 4 gurkplantor av Tina då vi var till henne och fick vovvarnas klor klippta.

I växthuset var det mycket prylar (skit) att städa ut. Först ställde jag krukorna på plats och fyllde dem med jord och satte ner plantorna och vattnade rejält. Fasen också, krukorna stod inte bra. Stora krukor fulla med jord och nyvattnade var tunga att baxa med. Torsten var upptagen. Han körde traktorn och hämtade träd i skogskanten som skulle sågas till ved. Växthusstädningen blev inte riktigt klart. … aj. aj. aj… ryggen.

Nu ska jag göra mig i ordning för att fara till Uppsala och göra en ögonundersökning. Hoppas de kan hjälpa mig med besvären.  • Comments(0)//bettan.lojdstrom.se/#post286