Bettans Blogg

Bettans Blogg

Om bloggen

Lite tankar och funderingar som dyker upp.

Lucia, när jag var barn

December 2012Posted by Bettan Mon, December 10, 2012 06:32:37

Om jag minns... Joo då

På torsdag är det Lucia.
Så skrev jag år 2009.

Åh, jag blir lite nostalgisk och minns som barn hur viktigt det var att fira lucia och vilken uppståndelse och förväntning alla hade. Det var så stämningsfullt och roligt och samtidigt spännande. Lucia och hennes tärnor åkte runt i samhället med häst och släde. Bjällrorna pinglade, hästen frustade till ibland och det var brinnande facklor i slädens alla hörn. Oj oj oj, vad det var högtidligt och känslofyllt.
När de hade åkt runt stannade ekipaget utan för biografen och lucia med tärnor gled in i salongen. Där hade Luciatåget uppträdande med tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar. Lucia hade levande ljus i kransen på huvudet och tärnorna i händerna. Tomtarna hade ljuslyktor med levande ljus i. Brandchefen övervakade det hela. Kören som sjöng var lilla jag med i.
Ett år ställde min faster upp som luciakandidat. Hon blev inte lucia. Men spännande var det.

Här kan du läsa om Lucia: Jul i Sverige och Nordiska Museet

Jag önskar en stämningsfull och skön Lucia.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva / Evlin Mon, December 10, 2012 08:24:53

Hej Vännen!

Va fint du gjort här. Härlig bild, denna kommer jag inte ihåg. Men den har du kanske inte haft tidigare? Härligt detta med Lucia, ska läsa mer när jag kommer hem. Hoppas att du kommer till sjukgymnasten idag. Eller???

Kramiz från din vän Eva / Evlin