Bettans Blogg

Bettans Blogg

Om bloggen

Lite tankar och funderingar som dyker upp.

Längtar efter sommar!

JUNI 2017Posted by Bettan Thu, June 08, 2017 19:48:38

I lördags på radion sa de att det var pingstafton…???
Det hade vi missat. Men det är inte så konstigt eftersom man har förstört den helgen genom att ta bort annandagen så att den har blivit en ”vanlig” helg. I stället fick vi den 6:e juni som helgdag, nationaldag. Kanske de som växer upp i dag kommer att fira den som de gör i Norge på sin nationaldag den 17:e maj.

I går var vi till Uppsala igen. Jag ringde sömnapnéenheten för att beställa en ny mask och luftslang till min CPAP. Båda läckte luft. Masken hade utgått och apparaten för gammal. Jag skulle få ny mask och apparat om jag åkte dit. Sagt och gjort. Provade ut en ny mask och fick instruktioner om hur nya apparaten fungerade. I nya apparaten finns en liten ”dator” som spar alla data när jag sover om hur allt fungerat under sömnen. Det tycker jag är bra för jag har funderat om andningsuppehållen har minskat eller ökat och hur länge de är. Den visar även om masken suttit bra och fungerat maximalt. Jag invigde det nya i natt. I morse angav information att allt fungerat.

Det blåste ganska hårt när vi for hemifrån. När vi vid lunchtid lämnade Uppsala regnade och blåste det riktigt ordentligt. Vinden ville kasta bilen hit och dit. När vi for på vår väg hade ett träd blåst ner över vägen, ett hade knäckts av och låg på sidan om vägen. Flera träd på tomten hade också blåst omkull eller knäckts av. Det verkade som om det hade varit storm här medan vi var borta. Gubben fick därför ”lite” att göra i dag. Tur, inga träd över ledningarna i alla fall… puh!

I dag blåser det mycket men inte lika hårt som i går. Solen tittar fram mellan molnen då och då. Väderleken säger att det ska regna mot kvällen och vara 14-16 grader. Sedan ska det regna lite varje dag eller natt och vara ca 18-20 grader fram till den 14 juni.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.