Bettans Blogg

Bettans Blogg

Om bloggen

Lite tankar och funderingar som dyker upp.

Efter midsommar

JUNI 2017Posted by Bettan Mon, June 26, 2017 15:26:09

Midsommarvädret kunde ha varit bättre. Varmare framför allt. Annars var helgen trevlig med nära och kära, vänner och vovvar och god mat och dryck. Skönt att alla hjälptes åt för min rygg var inte av denna värld. Förstår inte hur det ska bli med den.

Ett par dagar före min födelsedag oljade jag in lilla altanen. Torsten tog fram terrassoljan, pensel och roller. Jag låg och vilade ryggen då Torsten kom och fräste, ”skulle du inte måla altan”. Han och Rickard åkte iväg för att hämta div. prylar i Ramnäs. Jag började fixa altan. Varken rollern eller penseln hade långt skaft så jag fick krypa på alla fyra och måla. Jag har ett litet underlägg som jag använder när jag ligger på knä och rensar i landet. Det tog jag fram och hade under knäna. Det tog mig drygt 3 timmar innan jag blev klar med målandet. Sedan var ryggen helpaj. Jag satt på sängkanten mestadelen av den natten och grät för ryggen och axlarna värkte så. Jaa, hur dum får man vara… jag vill och tror att jag kan göra det som man alltid gjort och inte behövt hjälp.

Sent den kvällen sa Rickard att jag skulle komma ut och titta. Åh, så vackert! Himlen var så röd som om det brann.

För en vecka sedan var jag till ögonspec. I Uppsala. Det var gråstarr så jag satte upp mig för operation. Det är 3 månaders väntetid. Läkaren rekommenderade ögondroppar, Thealoz Duo som jag skulle ta upp till 4-6 ggr om dagen. 10 ml kostade 165 kronor… men de var bra.
Vi höll inte på att hitta dit för det var vägarbete och avstängda gator i Uppsala och när man inte känner till staden var det inte så lätt och Gps:en envisades med att vi skulle ta de gatorna. Jag kom försent och de hade då tagit in en annan patient så jag fick vänta lite. Vad gjorde det bara att jag fick komma in och inte åka hem igen.

I går Hjälpte Rickard och Hasse mig med att göra en liten tunnel av el-rör och fågelnät att sätta över de 10 jordgubbsplantorna. Torsten hade sågat till och satt ihop en ram till det.

Tråkigt! I dag regnar och åskar det lite då och då. Just nu hör jag ingen åska och passar då på att sitta vid datorn. När det är åska måste vi dra ur nästan alla el-prylar för åskan tar datorn på en gång annars.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.